THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Monday, April 16, 2007

Πλακούντας

Με το παρακάτω κείμενο θέλω να εκφράσω την αγάπη μου στον σκηνοθέτη David Cronenberg και ελπίζω να μου συγχωρέσετε την φτωχή λογοτεχνική του αξία.


Η Δανάη είναι έφηβη και τετράπαχη. Κάποια στιγμή αποφασίζει να επισκεφθεί τον νονό της, ο οποίος είναι διακεκριμένος διαιτολόγος και διευθύνει στην μεγάλη πόλη μια παγκοσμίου φήμης κλινική καταπολέμησης της ασχήμιας και του πάχους. Αυτός γνώριζε από παλιά το πρόβλημά της, καθώς και την οικονομική κατάσταση των γονιών της. Όλα τα προγράμματα τις κλινικής είναι πανάκριβα, έτσι της προτείνει να πάρει δωρεάν κάποια πειραματικά χάπια μίας βέλγικης εταιρίας που δεν κυκλοφορούν στην αγορά. Φυσικά η Δανάη μας το δέχεται.

Κάθε μέρα, πρωί-μεσημέρι-βράδυ μετά από ένα πλούσιο πρωινό-μεσημεριανό-βραδινό παίρνει από ένα χάπι. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Χάνει πάρα πολλά κιλά και αρχίζει να σχηματίζει ένα υπέροχο και ποθητό γυναικείο κορμί. Όλοι στο σχολείο την θαυμάζουν και τα αγόρια την πολιορκούν. Δεν ενδίδει σε κανένα παρά μόνο στον Θωμά που τον αγαπούσε από το δημοτικό.

Ο Θωμάς είναι ο πιο όμορφος και ο πιο μάγκας έφηβος της περιοχής, έχει και μηχανάκι. Αρχίζουν να βγαίνουν και κάποια στιγμή κάνουν έρωτα. Δεν είναι προσεκτικοί και έτσι η Δανάη μένει έγκυος, αλλά δεν το λέει σε κανέναν. Η εγκυμοσύνη της αλλάζει τον μεταβολισμό και ξαναπαίρνει τα κιλά που έχε χάσει. Ο Θωμάς την παρατάει για κάποια άλλη. Μόνη, χοντρή και απελπισμένη βρίσκει τα χάπια σε ένα ντουλάπι στο σπίτι της, που στο μεταξύ είχαν λήξει, και ξεκινάει δεύτερο γύρο δίαιτας.

Αδυνατίζει και ο οργανισμός της εξασθενεί. Κοντεύει να πεθάνει. Το σώμα της για να αυτοσυντηρηθεί αρχίζει να τρέφεται με το μωρό που κουβαλάει στην κοιλιά της μέσω του πλακούντα. Το καταβροχθίζει κυριολεκτικά ολόκληρο.

Όμορφη ξανά, βρίσκει τον Θωμά και μαζί του πηγαίνει σε ένα ξενοδοχείο για να το κάνουν. Γδύνονται, ξαπλώνουν και μπαίνει μέσα της. Η Δανάη δεν το ευχαριστιέται γιατί η κοιλιά της γουργουρίζει Νιώθει μια τεράστια πείνα, το σώμα της απαιτεί τροφή. Ο πλακούντας αρχίζει να κινείται αυτόνομα μέσα. Αρπάζει το πέος του Θωμά και αρχίζει να ρουφάει το αίμα από τις φλέβες του. Ουρλιαχτά. Αίμα κυλάει ανάμεσά τους, από μέσα της. Το αίμα του Θωμά. Ο πλακούντας τον καταβροχθίζει και της δίνει δύναμη. Το στομάχι της γεμίζει και τον αφήνει ελεύθερο, νεκρό. Κάνει ένα μπάνιο, ντύνεται και φεύγει.

Περπατάει σκεφτική στην πόλη. Περπατάει πολύ, χιλιόμετρα. Η κοιλιά της γουργουρίζει και πάλι.

1 σχόλια:

ζέλιγκ said...

μας αρρώστησες!
καλύτερος τρόπος να δείξεις την εκτίμησή σου στον Cronenberg δεν υπήρχε!