THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »

Thursday, May 3, 2007

Αννίτα Πάνια VS Andy Warhol


Θα κάνω μια ιερόσυλη παρατήρηση: όλο το σκηνικό με την εκπομπή της Αννίτας Πάνια και την εμμονή της με όλα αυτά τα παράδοξα άτομα με τα αμφίβολα ταλέντα μου θυμίζει την περίπτωση του Andy Warhol. Την δεκαετία του 60 ο Warhol δημιούργησε μια ολόκληρη σκηνή στην Νέα Υόρκη με το Factory και το περιοδικό Interview, όπου εντόπιζε διάφορα αξιοπερίεργα και πραγματικά ταλαντούχα άτομα και τους πρόσφερε τα 15 λεπτά της δημοσιότητας που τους άξιζαν.

Βεβαίως αυτό που κάνει η Πάνια απέχει πάρα μα πάρα πολλά χιλιόμετρα (ποιοτικά και ποστικά), αλλά υπάρχει μια μικρή αντιστοιχία, κατά την άποψη μου πάντα. Οι εποχές και η χώρα μας δεν επιτρέπουν τα πράγματα να ξεφύγουν από τα προκαθορισμένα όρια που έχουν θεσπιστεί. Άλλωστε τι παραπάνω να μας προσφέρει η Πάνια, που είναι γνωστή η εμμονή της με το trash.

O Warhol με τον Paul Morrissey δημιούργησαν αριστουργήματα χρησιμοποιώντας όρους και εικόνες εντελώς trash. Δεν ξέρω αν η Αννίτα έχει κάτι παρόμοιο στο μυαλό της ή αν απλά ξεφτιλίζει όλους αυτούς τους ανθρώπους για την διασκέδαση την δική της και των φίλων της (και για την κονόμα φυσικά).

Προτείνω λοιπόν να δημιουργήσει την δική της καλλιτεχνική σκηνή και να αυτοανακηρυχθεί guru της Νεοελληνικής Pop Art. Να βρει εκτός από τραγουδιστές και ζωγράφους για να κάνουν τα πορτρέτα των ταλέντων της και να βάλει τον Όμηρο Ευστρατιάδη να γυρίζει underground ταινίες με πρωταγωνιστές όλους αυτούς τους τύπους (π.χ. μια 8αωρη ταινία με τον Κάτμαν να κοιμάται).

Υ.Γ. Περισσότερο από τον Andy Warhol, η Αννίτα μου θυμίζει τον Tod Browning και την ταινία του Freaks, παρατηρείστε την εικόνα και θα καταλάβετε το γιατί...

0 σχόλια: